Češi do finále krasobruslařské Grand prix nepostoupili

Bylo to napínavé do poslední chvíle, ale nakonec Češi budou pro finále Grand prix plnit jen roli náhradníků. Kanadská brusle dopadla nejnevhodněji, jak mohla, když první dvě místa obsadili čekatelé na přeskočení Tomáše Vernera Abbott a Takahaši. Březina po volné jízdě skončil čtvrtý, což je sice kvalitní výsledek, ale na postup také nestačí. Konečné pořadí základní části seriálu by mělo vypadat takto:

1. Oda (Japonsko) 30
2. Lysacek (USA) 28
3. Joubert (Francie) 24
4. Abbott (USA) 22
5. Takahaši (Japonsko) 22
6. Weir (USA) 22
7. Verner (Česko) 20
8. Březina (Česko) 20

Zajímavý je velký nástup Američanů, ale musíme si uvědomit, že Lambiel seriál vynechal a jednička sezóny Pljuščenko absolvoval (a s obrovským náskokem vyhrál) jen jednu velkou cenu. Zklamáním byl v Kanadě výkon domácího Patricka Chana, který po třech pádech ve volné jízdě (odhaduji podle počtu srážek) obsadil až šesté místo.

Je podle mne pravděpodobné, že Verner by ani na případnou náhradnickou úlohu po americkém nachlazení nekývl. Jak by to bylo s Březinou, to nevím. Každopádně oba by měli - pokud budou zdrávi - startovat na mistrovství republiky těsně před Vánocemi v polském Těšíně.

Potěšitelná zpráva přišla pro nezaujaté diváky ze soutěže sportovních dvojic. Savčenková a Szolkowy po nezdaru v úvodu sezóny tentokrát zazářili a předvedli nejlepší volnou jízdu života. Víc jsem naopak čekal od kanadských párů, zdá se, že ani letos nebudou moci pomýšlet na útok na olympijské medaile.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Za Janem Sokolem

Užitečnost, odbornost, Wikiverzita : 2. díl : Sebevzdělávání

Zásada pro chování wikisprávců: Komunikovat a být otevřený