Národní krasobruslařské šampionáty a novinky na nich

Pod dojmem mistrovství čtyř zemí, které jsem navštívil v neděli v Třinci, jsem se zadíval i na výsledky dalších národních šampionátů, které jsou v prosinci skoro všude na programu. Tady je několik postřehů o tom, co mne na nich zaujalo.
Švédskou šampionkou v kategorii žen se stala s převahou Joshi Helgessonová. Viktoria už ukončila kariéru a švédské reprezentaci bude hooodně chybět... Na druhou stranu, švédská vicemistryně Olssonová by v Třinci porazila všechny naše holky...
Mistry Německa jsou Fritz Streubel a šestnáctiletá Lutricia Bocková. Bocková je v tréninku mj. u Petra Barny. Na mistrovství porazila i mnohem zkušenější Weinzierlovou, na ME do Bratislavy ale asi pojedou obě. Mnohem zajímavější je ale comeback Aliony Savchenkové, která konečně může závodit s novým francouzským partnerem Bruno Massotem. Vyhráli jasně s pěknou známkou 222,22 b. a mohou útočit na evropské medaile.
Švýcarskými šampiony ve sportovních dvojicích jsou Alexandra Herbríková a Nicolas Roulet. Herbríkovou si pamatujeme, jak dokonce s Rudym Halmaertem reprezentovala Českou republiku na ME 2012 a skončila tehdy na 13. místě. Domů do Bratislavy (narozená je v Bojnicích) se tedy možná vrátí jako reprezentantka Švýcarska. Jinak švýcarský šampionát nic zajímavého nepřinesl, švýcarské krasobruslení stagnuje a nemá konkurenceschopné reprezentanty.
Česko-italské duo Marcheiová-Hotárek v Itálii prohrálo s Della Monicovou a Guarisem. Pro Ondru to znamená první porážku na mistrovství Itálie po pěti vítězstvích, na druhou stranu je to jeho jubilejní desátá italská mistrovská medaile. Della Monicová a Guarise vyhráli navzdory dvěma pádům ve volné jízdě, Marcheiové a Hotárkovi nešel twist. Závod mužů vyhrál Righini s velmi dobrou známkou 230 bodů, závod žen Russová před Rodeghierovou, obě měly přes 150. Čtvrtá skončila Nikol Gosvianiová, která před necelými třemi lety byla šestá na mistrovství Evropy v barvách Ruska.
Finskou šampionkou se stala Anni Järvenpääová se skoro 155 body, těsně před Saarinenovou. Až třetí skončila čtyřnásobná účastnice ME Turkkilová, připomínám tímto i sám sobě, že Kiira Korpiová už na konci srpna definitivně ukončila kariéru.
Mistři světa Papadakisová a Cizeron jasně ovládli mistrovství Francie v tancích (184 bodů), 200 bodů atakovali ve sportovních dvojicích Jamesová a Ciprés. Mae Berenice Meitéová překonala mezi ženami 160 bodů a volnou jízdou přeskočila Lecavelierovou. Nejvíc nás zajímají muži: Florent Amodio prohrál s Besseghierem, ale oba dostali více než 200 bodů. Chafik Besseghier přímo zazářil. 245,48 je o 20 bodů víc než jeho oficiální osobní rekord, který by si ale musel vylepšit na mezinárodních závodech.V kraťasu skočil bez problémů kombinaci čtverného a trojitého toeloopa, ve volné dalšího čtverného toeloopa, kombinaci jen ztrojil, ale přidal dva trojité axely a celkem naskákal ve volné sedm trojitých skoků. Na ME bude patřit k adeptům na medaile.
Australskou šampionkou je Kailani Craineová, v sedmnácti letech převezme definitivně roli australské jedničky od olympioničky Brooklee Hanové. V závodě mužů se na 2., 3. a 5. příčce umístili bráchové Doddsové. ;-)
Tento týden budou na programu šampionáty v Rusku, Japonsku a Číně, mistrovství USA a Kanady jsou tradičně později, až ve druhé polovině ledna.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Za Janem Sokolem

Užitečnost, odbornost, Wikiverzita : 2. díl : Sebevzdělávání

Zásada pro chování wikisprávců: Komunikovat a být otevřený