Mužské krasobruslení slibuje super sezónu

Mužské krasobruslení slibuje slabou sezónu, psal jsem doslova před necelým rokem - a bohužel to nakonec byla tak trochu pravda. Teď doufám, že to bude zase pravda, když napíšu pravý opak.

Loni jsem psal, že sezónu zachrání maximálně tři faktory: Uzdravení Jouberta, pokračování obrození zlobivého dítěte Ody anebo Lysackovo vítězství na MUSA. Hm, Joubert se tak moc neuzdravil a limitovaný byl až do konce sezóny. Oda zůstal loni nepříliš výrazný a Lysacek byl na mistrovství USA až třetí - a pak vyhrál mistrovství světa. Už to naznačovalo, že se také nestal žádnou superstar loňské sezóny, jeho světový triumf byl dílem skutečně dobrého a poctivého řemesla, ale zároveň předmětem mnoha spekulací a divácké nespokojenosti.

Co tu máme letos? Z loňských plánů zatím není co usuzovat o Lysackovi, zato se už po Paříži zdá, že Odovo obrození přece jen přichází. A samozřejmě tu máme comeback Pljuščenka a Lambiela, dvou osobností, které přitáhnou pozornost, i když povlečou nohy po ledě a zadek si ušoupají při pádech. A naštěstí se zdá, že aspoň u Pljuščenka to nehrozí.

K tomu všemu se můžeme my Češi (a pak japonské fanynky) těšit na Vernera.

Tahle mužská sezóna nemůže být špatná. Vždyť se do ní zapojí držitelé celkem sedmi zlatých medailí z mistrovství světa a devíti zlatých z mistrovství Evropy. Ještě mne tahle práce s prameny čeká, ale domnívám se, že nejméně od druhé světové války takovouhle konkurenci mužské krasobruslení na olympijských hrách nezažilo.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Za Janem Sokolem

Užitečnost, odbornost, Wikiverzita : 2. díl : Sebevzdělávání

Zásada pro chování wikisprávců: Komunikovat a být otevřený