MF Dnes destruktivnější než Paroubek

Je to sice už starší komentář, ale navzdory tomu, že je tak neuvěřitelně hloupý, na něj iDNES neustále s hrdostí upozorňuje. Tak na něj upozorním i já.

Pavel Páral (bývalý hlavní komentátor Dnesu, někdejší krátkodobý šéfredaktor Profitu, nyní asi novinář na volné noze, jelikož píše na různá místa) v něm nejprve předvedl typicky pravicové chápání toho, co je to kompromis. Psal: "...z problému stability země a jejího hospodářství, který je nutné řešit politickým kompromisem, o nějž se všechny ostatní strany pokoušely, udělal hospodskou soutěž o to, kdo má větší svaly." Každý viděl, jak se o kompromis pokoušely ty strany, kterým se návrh sice oficiálně "nelíbil", ale nic na něm za žádnou cenu nechtěly měnit (ODS) - nebo dokonce se jim líbil (TOP 09 si ho plně osvojila). Zatímco ČSSD, která předložila několik požadavků a pouze některé z nich prosadila, předváděla své svaly. Slovo kompromis by se asi mělo také brzy vyškrtnout z politického slovníku, když si příliš mnoho lidí představuje pod jeho obsahem takovou dohodu, která jim plně vyhovuje a protistrana do toho nemá co mluvit.

Druhá a ještě víc zarážející podivnost Páralova komentáře je otevřená výzva k demisi ministrů. Páral (promiňte mi to, ale tady už není cesty zpět) stupidně píše: "Je to předseda ČSSD, kdo je plně odpovědný za politickou nestabilitu této země. Svrhnul vládu, zablokoval předčasné volby a nyní nutí zcela nepřijatelným způsobem nepolitický kabinet, aby dělal ČSSD předvolební kampaň." Fischerův kabinet předvolební dělat nechce, dělat nebude - a v celé akci Janotova balíčku ani chvíli nedělal. A o tom, kdo je zodpovědný za politickou nestabilitu této země, jsem psal ve svém předchozím příspěvku. Tedy - Paroubek je plně zodpovědný sám za sebe, ale rozhodně není plně zodpovědný za celou reprezentaci.

Páralovi asi tato zodpovědnost za politickou nestabilitu chyběla, a tak se rozhodl, že k ní přispěje - rozhořčenou výzvou k demisi ministrů. Naštěstí Paroubek i Fischerovi ministři mají víc zodpovědnosti než Páral - ČSSD ustoupila s podporou v nezaměstnanosti, aby vznikl skutečný kompromis, a nesmyslná výzva revolucionáře Párala zůstala nevyslyšena.

Když si Michal Dimitrov postěžoval, že by si představoval můj minulý příspěvek v nějakém velkém médiu, napsal jsem, že bych taky byl rád, zvlášť kdyby ho tam napsal nějaký profesionální komentátor. Bohužel od Párala se něčeho takového dočkáme těžko.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Za Janem Sokolem

Užitečnost, odbornost, Wikiverzita : 2. díl : Sebevzdělávání

Zásada pro chování wikisprávců: Komunikovat a být otevřený