Katolický biolog bojuje s potraty, pomáhá si demagogií a nepravdami

Na Lidovkách.cz vyšel úryvek z rozhovoru s evolučním biologem, katolickým knězem a vysokoškolským pedagogem Markem Orko Váchou. Titulek má Dnes zabít zrůdy, zítra třeba diabetiky, varuje před myšlenkami Mitlöhnera biolog.

Už ten titulek je naprostej nesmysl. Trend je přesně opačný, tedy že lidé se stále těžším a těžším handicapem či onemocněním mají šanci buď na uzdravení, nebo na stále hodnotnější život, stejně tak neustále roste šance na přežití dříve ztracených porodů. Proto má pramalou šanci na prosazení i Mitlöhnerova teorie, proto musela být založená na pracích starých 30 let. Zejména biolog, který má přízvisko evoluční, by právě tohle měl dobře vnímat, a podobný nesmysly, jako že se začne zrůdami a bude se pokračovat diabetiky, netvrdit, jelikož to popírá základy ne vysokoškolské, ale asi už středoškolské logiky.

Dále, pokud dobře vidím, tak doktoři, kteří se účastnili konference ve Wannsee, lékaři nebyli. Byli to právníci, soudci, ekonomové, nějací doktoři filosofie nebo politických věd, ale lékař podle všeho žádný.

Musím říct, že mne zaráží číst od někoho s takovou kvalifikací a reputací napůl demagogie a napůl nepravdy. Mimochodem, byly to právě demagogie a nepravdy, které vedly k tragickým úspěchům totalitních režimů...

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Za Janem Sokolem

Užitečnost, odbornost, Wikiverzita : 2. díl : Sebevzdělávání

Zásada pro chování wikisprávců: Komunikovat a být otevřený