Dueťáci, tohle vám přeju

Začala nová show České televize Duety. První díl byl pro mne celkem překvapením v tom, že se skutečně všichni účastníci jeví být reálnými adepty na vítězství. Něco jsem už někomu o tom řekl, ale proč to stručně nezopakovat:

  • Vojta Bernatský. Byl výborný - zatím se mi jevil s Petrou Janů nejlepší. A slíbil mi, že bude ještě lepší, přičemž nemám důvod mu nevěřit, protože nebude v té těžké pozici "startéra".
  • Jana Boušková. S Tomášem Traplem zvolili velmi dobře písničku, velmi dobře k ní zvolili i syrovější projev, a k přesvědčivému výkonu jim u mne chybělo tak procento - možná i to, že se k tomu syrovému projevu vůbec nehodilo třeba jejich oblečení (a já si ho už prostě nedovedl odmyslet, ani když jsem poslouchal závěr se zavřenýma očima).
  • Daniel Rous. Vyčníval písní i projevem, který předvedli s Marcelou Březinovou a který ne každému vyhovoval (mně tak napůl), na druhou stranu ale v té písni zůstal tak trochu skryt a jsem zvědav, co předvedou dál.
  • Pavel Zedníček. Ze zúčastněných určitě není nejlepší zpěvák z technického hlediska, ale zpěvák není technické povolání - to chce i duši. Jenže ne všechny písničky jsou jako jejich vstupní "S tím bláznem si nic nezačínej", která vyšla díky Zedníčkovu charisma (za nesporné kvalitní spoluúčasti Fišarové) výborně.
  • Zuzana Jandová. Naznačila pro mne, že by mohla být největším překvapením celé show. Její hlas má v sobě barvu, u které si nevybavuji, že bych ji už slyšel. Ale jen tak tam problikávala a nevím, až setřese ostych, zda nesetřese i tyto záblesky. A taky nevím, jestli jak se bude hodit ke Kotvaldovu výraznému hlasu.
  • Ester Janečková. I když to bylo podle mne nejhorší ze všech, pořád to bylo dost dobré. Taky jsem zvědav na příště.
  • Simona Postlerová. Trochu ženská paralela k Zedníčkovi, i v její písni byl cítit vlastní názor, vlastní výraz, občas jakýsi vzdor proti tomu, "jak se to zpívá", nebo "jak se to má zpívat". Má i slušný hlasový fond a vedle Koláře tvoří dobrý pár.
  • Jaromír Nosek. Nečekaně přesvědčivý hlas, ale na druhé straně zatím asi nejméně sourodá dvojice. On je to trochu problém - Jitka Zelenková má velmi výrazný hlas, který se sice s některými partnery nádherně spojoval (typicky s Karlem Gottem, když mu dělávala voice band), ale na druhé straně některé její duety s profesionály pro mne nikdy nezněly dobře. Tak uvidíme, jestli se s tím vyrovnají.

K Duetům mám sem tam nějaké výhrady, ale co, jiní je napsali jinde: Třeba taková Mirka Spáčilová, která na iDnesu smotala televizní kritiku, na kterou je snad odbornicí, s kritikou hudební, ve které je laik, jako když pejsek s kočičkou vařili dort. Budiž jí přáno.

A budiž přáno i účastníkům - všem. Přeji jim, aby zažili to, co zažili účastníci, porotci i diváci v tomhle unikátním případu v Britain's Got Talent, který se jim všem určitě zapsal nesmazatelně do paměti, případu, který povyšuje televizní zábavu na něco víc v tom, jak se střetává s naprosto nečekanou netelevizní, v tomto případě takřka venkovskou realitou.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Za Janem Sokolem

Užitečnost, odbornost, Wikiverzita : 2. díl : Sebevzdělávání

Zásada pro chování wikisprávců: Komunikovat a být otevřený